HTML

Alters of 42

Az élet értelmének alternatívái a mindennapjaimból!!! Persze csak pozitívan, néha kirohanósan! Tényleg: lehet pozitívan mérges lenni!?!? Lássuk...

Twitter friends

IndaFotó képeim

PicasaWeb Galery

Nincs megjeleníthető elem

FlicR

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

5 lap...

2007.08.27. 23:05 Leni

Az a felettébb unaloműző.

Nyár.
És egy óvatlan pillanatban azt veszem észre, hogy egy kedveségesség akivel éppen együtt töljük az időt sokadmagammal úgy döntött, hogy mégsem alkalmas az idő együtt töltésére az időpont. Nem a tudat önös hirtelen pálfordulása okozta ezt, hanem a test makacsolta meg magát. Bepunnyadt szegény valami mikroszkópikus sereg hatására. Pedig az akarat mindent megtett, a folytatás érdekében.
Sőtt, isteni nedűvel is próbálkozott még az első nap. Arany színű volt, a nap erjesztette olyanná, meg valami hihetetlenül professzionális erjesztő üzem valahol Magyarországon. Mindenesetre még ha főzve is lett volna a nedű, sajna nem biztos, hogy fertőtleníthette volna a nyálkahártyák meg miegymások rejtett zugait, ahová már csak a T setjeink rohannak gyilkos útjukra: gyilkolni mindenkit aki nem odavaló! Hmmm micsoda antiszemitizmuság ott benn. Ám, azt gondolom ezen a szinten még elfogadható.
Miután a társaság széthullását, csak úgy mint az organikus rendszerét sem kívántuk segíteni, alternatívákat kellett kersni arra, hogyan lehetséges megfelelő mennyiségű isteni nedű elfogyasztása oly módon, hogy mellette még a rákot is etetjük irgalmatlan módon és nem szellősztetjük szárazra a saját nyálkahártyáinkat, továbbá nem hagyuk el ama igen impozáns nem kis - de láttunk már nagyobbat is típusú - nyaraló területét, ott a Balaton mellett, Siófok felett, a délipart sekélyességének mindennemű elutasítását is kiemelve.
És nem az enyém volt a mentő ötlet.
Be kell valljam nem voltam eléggé elszánt a kérdéshez, pedig mindent megtettem, hogy azzá váljék. Mármint elszántá. Lehet, hogy a használt szerek hatására a kreativitársom valami mássá tranzformálódott, de ezt még klinikai keretek között sem vagyok hajlandó újravizsgáltatni.
Szóval egy Borsodi után egyszercsak megszólat későbbiekben Texas-i Agresszor Olajmágnás barátunk hogy:
- Nincs valakinél kártya?


Az első pillanatban mindahányan csak voltunk a férfiúi nemből nem fogtuk fel ezen kérdésnek a jelentőségét. A másodikban már igen. És a harmadikban projekté is szerveződött a kérdés megoldása, és megállapítottuk, hogy a megoldáshoz további töltésre van szükség, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Továbbá egy jól irányzott fürdésre a  II. számú strandon.

- Ott biztosan lesz  céltermék a  szuvenír rengeteg dzsungelében!

És persze hogy: ahol pöttyös  labda van ott áltatlában "zsuga" is akad, sőtt a választék nem csekély kérem!
Amikor Budapesten kezdtem egy hasonló projektbe a tél környékén igen csak meg kellett izzadjak míg be nem sodort egy karácsonyi tömeg ama boltocskába egyik hiper fogysztói szentélyben ahol végre két nap után ráleltem saját paklijaimra. De hol van már a tavaji hó, itten a nyár közepén!

K szegény állapotát tekintve romló tendenciát mutatott. Nem volt hát más út minthogy hagytuk takarékon bámulni a villódzó dobozt míg álom nem szenderült a szemére. De nem csaltuk meg!

Irányultunk: a hátsó terasz a nagy asztal leporolva, a sörök a hűtőben és a JimBeam  megnyílik, higul némi Coca-val és a későbbi Mediterrán barátunk lázasan gyűjtögeti minden honnan az apró forintokat, hogy egyenlő arányban számottevően szétosztható mennyiséget bírjon összekaparni a társaság tárcáiból. Meg kell hagyni jelentősen támogatta saját vagyonából az este élvezetek felé történő elmozdulását. Igenám, de a tudatlan brigád segítségre szorult a szabályok tekintetében. Ehun jöttem én, a későbbiekben Hollywoody Producer és Rendező, aki köszönhetően jelentős kapcsolatainak , a telefonkönyvében persze, hogy megtatáta azt a személyt (Gege-t) akit ebben a egyáltalán nem korai időpontban is nyugodt szívvel fel lehet, - sőtt kell - hívni amennyiben az adott körben olyan szakkérdésekről van szó, hogy a sor meg a két pár mikét aránylik egymáshoz. Még jó!
- Producer vagyok "bazzeg"!
Közben a két pakliból kikerülnek a felesleges Jolik és megkezdődik a keverés.
Ebben a Svéd és Ir autóversenyző vállalt tevékeny részt miközben erősen spanolta magát további JimBeam krökkel.
- Hiába a kártyána csúsznia kell!
És persze hogy, mi is követtük, bár a tempó azért igencsak autóversenyzőhöz méltónak bizonyult.
Az egyesek, kéttesek, ötösök, tíz-, és húsz-asok ott sorakoztak mindenki előtt, enyenlő számban mikor az első osztás körbefutott a négy kézpár felé és elidult a maraton, úgy három éjszakáravaló vicces kihívása a szerencsének.
Megjött a small blind, majd a big one-ahogy a Texasi meg a HollyWoodi mondta, követelte.
Négy fő, első kör s-blind 1 HUF, b-blind 2!
Lassan fogynak a pénzoszlopok, míg egyszer csak valaki bele nem futott valami lapszerűbe a kézben és feljött a flop! Ó igen az első három lap a Holdem-ben.
Az egy kiszál!
A Kettő (check)
Három emel (Rise)
Négy megad. (Call)
Lapot. (The Turn!)
Kettő Emel. (Rise)
A kettő kiszáll (Fold)
Három Megad (Call)
Jön a river!
És isten tudja már ki de visszi a nagyot!
Beindul a menet.
Három játékosnál az alap ( blind ) már tíz forint, a kicsi öt. Ezért kell az ötforintos is!
két játékosnál pedig húsz az alap.
Pörgetni kell mert a többiek is szeretnének játszani.

Egyszer azonban a Texasi és a Svéd-Ir került szembe egymással a végjátékban.
Már vagy 20 perce ide oda vándorolt a kisvak meg a nagyvak és még a flopp sem jött meg. Producerként azért már beszóltam:

- Srácok, ha negyed órán belül nem jön fel a flopp, én abbahagyom az osztást.

Merthogy kiesve én osztottam éppen a Mediterrán európai által éppen kevert pakliból.
A JimBeam már előzö nap elfogyott szóval borzgattam. Valahol a második üveg fele környékén járhattunk.
Vicces menet lett. Mert hatott a beszólás.
Mindnesetre az első körben Amerika uralkodott, de a második napon Európa csúnyán kiismert minket.

Addigra K is megküzdött a saját kihívásaival és el is bírtunk menni Tihanyba. Föl az északi partra, ahol annyira nem kell küzdeni a sekélység ellen. nem úgy mint az álmosság ellen amit a kialvatlanság okozott, meg a minden más, amivel még az éjjel próbáltuk magunkat ébren tartani és isteni nedűként vannak számontartva minden mitológikus valamiben.

Szólj hozzá!

Címkék: balaton poker nyaralás 2007 kikapcsolódás texas holdem időtöltés jim beam

A bejegyzés trackback címe:

https://alters42.blog.hu/api/trackback/id/tr10150735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása